Zeleni rezanci dobivaju se tako da se u smjesu brašna ,jaja i vode dodaje dehidrirani špinat i tako ova pašta dobiva svojstveni okus i boju, a
najćešće se priprema sa škampima ,morskim plodovima i tunom. Specijalitete s ovom paštom možete probati u mnogim Krčkim restoranima i konobama.
RECEPTI ZA OVU VRSTU PAŠTE
Zeleni rezanci sa škampima Lagano pirjamo češnjak i repove škampi,zaljevamo vinom i pustimo da dobiju zlatno žutu boju. Dodajemo pelate, začinimo ipustimo da se kuha 10 minuta.
Pri kraju dodamo sitno sjeckani peršin i češnjak što nam daje kvalitetu ukusa ali i vizualno se fino uklapa zelena boja peršina sa crvenim umakom.
Skuhate zelene rezance(možete i crne ili obične), dodajte umak i naribajte parmezan te ako vam je apara pri ruci slikajte to i pošaljite nam sliku na adresu:recepti@mariolina.hr.
Dobat tek.
Zanatsko trgovački obrt Mariolina iz Krka osnovan je 1993.g. kao obiteljska zanatska radnja za izradu svježe i sušene tjestenine te specifični proizvodi tipičnih za primorje i otoke sjevernog Jadrana. Uz ovu osnovnu djelatnost radnja priprema i razne vrste pizza, sendvića i kolača koje uslužuje u svom prostoru ili dostavlja kupcima na njihov zahtjev. U proteklim godinama nastojali smo kvalitetom proizvoda i uslužnošću osoblja zadobiti svoj dio tržišta.Saznajte više