Makaruni spadaju u paštu koja je uz šurlice dio krčke tradicije i poznati su već dugi niz godina.Sve brži način života doveo je do toga da mlađe generacije
zaboravljaju kako su naše none radile makarune.Tijesto se valjalo na većim
površinama kao plahta,a nakon toga se rezalo u kockice.Uglavnom se posluživalo
sa gulašom,janjećim ili goveđim.
Makaruni su jedan od glavnih proizvoda u našoj ponudi jer se trudimo zadržati
tradicjonalne krčke proizvode kao glavne adute koje nudimo tržištu.
RECEPTI ZA OVU VRSTU PAŠTE
Kaneloni sa šparogama Očiščene šparoge dinstamo na maslinovom ulju i češnjaku dok se ne smekšaju. Povremeno dodamo malo temeljca koji skuhamo od donjeg dijela
stabljike šparoge koji se inače bacaju.
Kad se dobro smekšaju, još tople šparoge pomiješamo sa svježim sirom,
promiješamo i napunimo kanelone.
Slažemo ih u pleh ili vatrostalnu posudu.
Malo smjese s kojom punimo kanelone pustimo za preljev.
Dodamo smjesi malo temeljca da se razrijedi kao bešamel te prelijemo
kanelone.
Stavite u pečnicu na 220 i pecite neko vrijeme...procijenite sami.
Zanatsko trgovački obrt Mariolina iz Krka osnovan je 1993.g. kao obiteljska zanatska radnja za izradu svježe i sušene tjestenine te specifični proizvodi tipičnih za primorje i otoke sjevernog Jadrana. Uz ovu osnovnu djelatnost radnja priprema i razne vrste pizza, sendvića i kolača koje uslužuje u svom prostoru ili dostavlja kupcima na njihov zahtjev. U proteklim godinama nastojali smo kvalitetom proizvoda i uslužnošću osoblja zadobiti svoj dio tržišta.Saznajte više