Možete ih dobiti samo u našoj trgovini u Krku i to po naruđbi.
Svaki dan ste u mogućnosti kupiti svježu tjesteninu koja se upravo radi i tako probati stvarno "frišku paštu"
RECEPTI ZA OVU VRSTU PAŠTE
Špageti sa salsom od pomidora Patlidžane narežite na ploške i stavite u slanu vodu da odstoje oko sat vremena. Pripremite umak od rajčica: Stavite u tavu grubo narezane rajčice, luk, cijeli češnjak i peršin. Začinite sa soli i lagano pirjajte dok sva tekućina ne ishlapi. Skinite sa vatre i začinite sa maslinovim uljem.
Izvadite patlidžane iz slane vode, stisnite i osušite ih, a zatim ih popržite na malo ulja u tavi. Špagete skuhajte u puno slane kipuće vode. Kad su “al dente” maknite ih iz posude sa dugačkom vilicom, ocijedite i stavite na tanjur. Pospite sa polovicom parmezana i prelijte umakom od rajčica. Dobro promiješajte, ukrasite sa lišćem od peršina i sa četiri ploške patlidžana. Svatko će si po ukusu dodati još parmezana, papra i pečenih patlidžana.
Špageti bolognese - U zdjeli pirjamo luk na maslinovom ulju,dodamo nekoliko zrna papra te ubacimo mljevano meso. Nakon što ste propirjali sve zajedno poklopimo i pustimo da se kuha uz povremeno miješanje te dodajemo malo vode da se ne zapeče. Kad je meso kuhano začinimo po želji, dodamo pelate i kuhamo još neko vrijeme te na kraju dodamo nasjeckaki peršin i češnjak i pustimo na vatri još nekoliko trenutaka. Več spremne špagete prelijemo ovim več poznatim umakom i
naribamo parmezan.
Zanatsko trgovački obrt Mariolina iz Krka osnovan je 1993.g. kao obiteljska zanatska radnja za izradu svježe i sušene tjestenine te specifični proizvodi tipičnih za primorje i otoke sjevernog Jadrana. Uz ovu osnovnu djelatnost radnja priprema i razne vrste pizza, sendvića i kolača koje uslužuje u svom prostoru ili dostavlja kupcima na njihov zahtjev. U proteklim godinama nastojali smo kvalitetom proizvoda i uslužnošću osoblja zadobiti svoj dio tržišta.Saznajte više